Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken. Lees onze Privacyverklaring
MENU

Blog

Interieurtips, bedrijfsinformatie of gewoon interessante lectuur.

Home > blog > Keukens: hoe gaan wij te werk als interieurbouwer

Keukens: hoe gaan wij te werk als interieurbouwer

DC Interieurschrijnwerk is gespecialiseerd in interieurschrijnwerk. Dit omvat zowel inbouwkasten, maatwerk, dressings, trappen, binnendeuren, etc. Ook keukens vallen hier uiteraard onder, ze vormen een groot onderdeel van onze realisaties. We merken echter dat potentiële klanten soms twijfelen: waarom zouden ze hun keuken door een schrijnwerker laten maken en/of plaatsen?

Er zijn enorm veel specialisten op de markt die uitsluitend keukens aanbieden. Klanten denken logischerwijze in eerste instantie aan hen. Aangezien een keuken dikwijls het eerste onderdeel is waarrond een woning zich vormt, hecht de klant er immers terecht veel belang aan. 

Hoewel de link tussen keukens en een schrijnwerker niet voor iedereen vanzelfsprekend is, kan DC Interieurschrijnwerk bijzonder veel expertise en troeven ter zake voorleggen. Wij lichten daarom graag toe hoe wij maatkeukens ontwerpen en plaatsen.


Ontwerp en 3D-beeld 

Net zoals bij ander interieurschrijnwerk staan wij de klant graag bij met het nodige advies tijdens de ontwerpfase. Vertrekpunt is de opstelling. De klant dient te beantwoorden welke toestellen hij verkiest en hoe deze gepositioneerd worden. Ook de indeling van de kasten en organisatie van het geheel zijn cruciaal. Bij ons wordt alles tot in de puntjes afgetoetst. Aangezien het om maatwerk gaat, is alles bespreekbaar. Een uitgetekend ontwerp en 3D-beeld geven een beter inzicht in al de besproken details, zo krijg je als klant pas echt een realistisch beeld van de ruimte.
Daarnaast is ook de materiaalkeuze van belang. Een voorkeur voor laminaat, lakwerk of fineer? Wij lichten de verschillen en mogelijkheden graag toe. Welk werkblad sluit hier mooi bij aan en wat zijn hier de mogelijkheden? Opgedikt, zijwang in verstek, composiet, Dekton of keramiek? Bij ons kan u advies inwinnen om goed onderbouwde keuzes te maken. 

Maatwerk

Alles wat we doen, is maatwerk. Dat wil zeggen dat wij nooit met vaste maten werken en er steeds voor zorgen dat alles perfect aansluit. Om dat te kunnen doen analyseren we de ruimte, ook houden we steeds rekening met uitlijning.
Dankzij dit maatwerk zijn we flexibel en is alles bespreekbaar, denk maar aan volgende elementen:

  • Voorraadkasten met leggers of binnenlades 
  • Pottenlades onder de kookplaat
  • Vuilbaksysteem op maat
  • Bestekindelingen 
  • Stopcontacten in een eiland of in een kast ingewerkt
  • Open of afsluitbare ontbijtnis 
  • Ingewerkte ledverlichting 
  • Keuze aan grepen: greeploos, opbouwgreep, gefreesde greep, afgeschuinde greep, tip-on ,…

Materialen

Uiteraard is de keuze van het materiaal belangrijk. Aan de hand van stalen bespreken wij graag samen met de klant welke materialen mogelijk zijn, welke bijhorende mogelijkheden dit biedt en welke combinaties mooi samen gaan. 
Heeft de klant zelf een voorbeeld of materiaal gezien dat wij niet kunnen tonen? Dan zoeken wij met plezier naar een leverancier en vervolgens vragen wij hiervoor de nodige stalen aan.

Details en technieken

De vormgeving van een interieur draait vaak om details. Afwerking en uitlijning onderscheiden kwaliteit van het mindere werk. Alles vloeit voort uit de ruimte en het ontwerp van de keuken. Daarbij kijken we ook grondig naar de technische zaken. Zo is een opzichtige rooster visueel niet altijd mooi. Met DC Interieurschrijnwerk denken we na over alternatieven. Daarnaast bezorgen wij ook een technisch plan, zodat de technieken op de juiste plaats voorzien worden in functie van het ontwerp.

Alles wordt tot in de puntjes besproken. Kortom, een keuken VOLLEDIG op maat, daar streven wij naar, zowel in esthetisch als in praktisch opzicht.

DSC03833k.jpg DSC03823k.jpg DSC03850k.jpg

Contacteer ons

Wil je meer weten over ons of onze diensten, aarzel dan niet en vul vrijblijvend dit formulier in. Je kan ons ook telefonisch bereiken op 015 64 79 95.